Expoziția Concurs Beta 2022

Expoziția Concurs Beta 2022

Concursul se desfășoară cu ajutorul platformei competition.betacity.eu, accesibilă în română și engleză, care conține toate informațiile referitoare atât la componenta competițională cât și la cea expozițională a acestui eveniment.

Puteți vizualiza proiectele înscrise în concurs AICI.

Expoziția-concurs Beta este unul dintre pilonii centrali ai Bienalei timișorene de arhitectură Beta, alături de expoziția principală de curatori și campania Privește Orașul

Beta însumează o serie de acțiuni, proiecte, evenimente și expoziții, structurate pe baza a 3 categorii: Educație, Profesie și Oraș.

Expoziția-concurs Beta 2022 reprezintă principalul eveniment al categoriei Profesie, care susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind concepută ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Expoziția-concurs Beta 2022 se desfășoară în perioada 6 iunie – 23 octombrie și are un caracter euroregional, prin deschiderea concursului la nivelul zonei DKMT.

Organizarea concursului în acest format se bazează pe similaritățile de context la nivelul celor 3 țări învecinate, încurajând participarea la o scară mai largă și contribuind astfel la dezvoltarea unui dialog multilateral despre viitorul profesiei.

Juriul ediției 2022 constă în 3 echipe de jurați:

pentru categoriile 1-5: András Cseh, Bogdan Ciocodeică, Evelina Ozola, Mark Randel, Milka Gnjato
pentru categoria 6. Eseu: Cecilie Sachs Olsen, Chiara Dorbolò, Ross Exo Adams
pentru categoria 7. Fotografie: Alexandra Țîmpău, Miguel de Guzman, Miloš Martinović

Curatori