Tur expoziție „Another Breach in the Wall” – Monkey House, ghidat de curatori

Palatul Ștefania - Piața Romanilor nr. 1

Tur expoziție „Another Breach in the Wall” – Monkey House, ghidat de curatori

Curatorii expoziţiei – Daniel Tudor Munteanu și Davide Tommaso Ferrando, împreună cu Bettina Siegele – asistent curator – vor fi ghizi prin Casa cu maimuțe într-un tur care oferă atât o sinteză a conţinutului expoziţiei, cât și detalii despre deciziile și soluţiile adoptate în procesul de realizare a expoziţiei. În fiecare miercuri pe parcursul bienalei, echipa Beta va facilita tur ghidat în expoziția instalată la Palatul Ștefania.

(n. 1980) este arhitect și curator stabilit în Suceava, România. A expus în cadrul celei de-a 5-a Bienale de Arhitectură și Urbanism din Shenzhen și a contribuit la proiectul „State of the Art of Architecture” din cadrul primei Bienale de Arhitectură din Chicago, precum și la Pavilionul SUA realizat pentru cea de-a 14-a Bienală de Arhitectură din Veneția. Textele sale au fost publicate, printre altele, în San Rocco, Log, Volume sau OASE. Acesta a ținut prelegeri în cadrul unor instituții academice și culturale, printre care se numără The Architecture Foundation din Londra, HÉAD din Geneva, Universitatea din Melbourne, Politehnica din Milano, MAO din Ljubljana, VI PER din Praga, ÉAVT din Paris sau Academia de Arte din Bratislava. Alături de Davide Tommaso Ferrando, a inițiat și co-curatoriat „The Unfolding Pavilion” din cadrul celei de-a 15-a, 16-a și a 17-a Bienale de Arhitectură din Veneția. Daniel este fondator și editor al proiectului de cercetare intitulat „OfHouses – a collection of old forgotten houses”.

(n. 1980) este critic de arhitectură, curator și cercetător, cu un predominant interes față de interacțiunile dintre arhitectură, oraș și media. În prezent, este colaborator științific la Facultatea de Artă și Design din cadrul Universității Libere din Bozen-Bolzano. A susținut prelegeri în mai multe instituții, inclusiv la Bienala din Veneția, Universitatea din Melbourne, institutul Berlage din Delft, Asociația de Arhitectură din Londra și ETSA Madrid. Alături de Daniel Tudor Munteanu, a inițiat și co-curatoriat „the Unfolding Pavilion” din cadrul celei de-a 15-a, 16-a și a 17-a Bienale de Arhitectură din Veneția. Director al Viceversa și editor al Realismoutopico, scrierile sale sunt publicate în reviste de specialitate precum The Architectural Review, Log, Casabella și Volume. În anul 2018, acesta publică prima sa carte, intitulată The City in the Image.