Conferință BIM

FABER

Conferință BIM

Conferința BIM continuă seria de evenimente care abordează viitorul profesiei, oferind o perspectivă de ansamblu asupra tehnologiei BIM dar și asupra dezvoltării independente de software de către două birouri de arhitectuă de top, axate pe excelență în proiectare.

Prima zi este dedicată conferinței BIM, cu prezentări ale specialiștilor tehnici ai companiilor Ytong și Kingspan, urmate de prezentarea principală a lui Mikael Santrolli – Foster + Partners și a lui Mauro Sabiu – Zaha Hadid Architects.

Atelierul de a doua zi va oferi participanților oportunitatea de a experimenta în cadrul propriilor proiecte câteva metodele și instrumentele prezentate în cadrul conferinței.

Atelierul va fi susținut de Mikael Santrolli și Mauro Sabiu, împreună cu colegul lor – BIM Expert Riccardo Prenza.

Sponsori și participanți la această conferință:

Ambii noștri parteneri sunt pionieri atunci când vine vorba de building-information modeling.

Xella | Ytong – Grupul Xella este lider global și oferă materiale de construcție durabile și inovatoare, materiale de izolare și anvelopare a clădirilor. Xella privește către viitor și se implică activ în medierea relațiilor dintre proiectanți, constructori, arhitecți și dezvoltatori.

Kingspan – Kingspan Group este lider mondial în izolații și sisteme de închideri pentru clădiri de înaltă performanță, cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Misiunea companiei este să accelereze construirea unui viitor cu zero emisii nete, având ca prioritate centrală bunăstarea oamenilor și a planetei.

Program:
17:30 Introducere (Dariana Pau – Beta & Alin Mărgărit)
17:40 Soluții digitale | Design & Build | Punți termice: Sebastian Ivan |Ytong
18:10 Soluții digitale | Gabriel Avramescu | Kingspan
18:40 Automatizare BIM | Mikael Santrolli – Foster + Partners) and Mauro Sabiu – Zaha Hadid Architects
20:10 QA

Mikael Santrolli este un arhitect cu experiență de lucru în fluxurile de lucru BIM și un modelator expert specializat în software parametrice, proiectare computațională și programare automatizată. De-a lungul carierei sale a lucrat cu Foster and Partners, Zaha Hadid Architects și alte birouri internaționale pe proiecte cu un nivel ridicat de complexitate. În prezent, Mikael folosește modelarea parametrică și programarea în departamentul său, iar cu MKS DTECH el cercetează și dezvoltă soluții în tehnologia de automatizare și proiectare pentru AEC.

Mauro Sabiu este un arhitect cu experiență care se concentrează pe BIM, modelare avansată, proiectare computațională și automatizare. În timp ce se afla la Zaha Hadid Architects, Perkins + Wills și alte birouri internaționale, Mauro a lucrat la o mare varietate de proiecte în întreaga lume, inclusiv aviație, cercetare și infrastructură. El joacă un rol activ în dezvoltarea tehnologiei BIM și design și a fost implicat în mai multe proiecte de cercetare și dezvoltare pentru AEC. Mauro a susținut discursuri în conferințe și universități din întreaga lume despre BIM, Digital și Computational Design.

Alin și-a început cariera ca Desenator Tehnic la unul din cele mai mari studiouri de proiectare din orașul său natal, Timișoara. După terminarea studiilor de Arhitectură și Urbanism la Universitatea Politehnica Timișoara, se alătură unui important birou de project management și arhitectură din Timișoara unde lucrează în rolul de Arhitect Principal și BIM Manager la unele dintre cele mai importante proiecte de investiții străine din regiune. Ulterior se alatură biroului Foster and Partners ca BIM and Design Systems Coordinator, iar pasiunea lui pentru tehnologii de proiectare se îndreaptă către mari proiecte comerciale și de infrastructură în Orientul Mijlociu și Asia.