Despre deschideri în ziduri la Beta 2022

Despre deschideri în ziduri la Beta 2022

Despre deschideri de noi zone, breșe în ziduri conceptuale și arhitecturale, reinventarea altor spații, dar mai ales percepția noastră ca locuitori ai orașului ca un bun comun: Beta 2022.

De la pregătiri în plan fizic și dezbateri de idei, de la concept la concret, a patra ediție a bienalei timișorene de arhitectură deschide porțile unui palat: Palatul Ștefania din Piața Traian. Și dacă nu știai că trăiești într-un spațiu al contrastelor, dar mai ales un loc în care teme relevante și de actualitate la nivel global sunt aplicabile local, răspunzând nevoilor comunității timișorene. Într-o invitație de a ne însuși spațiul public, noi, ca cetățeni suntem invitați prin Beta 2022 să ne asumăm un act de civism.

Așa că pe 23 septembrie deschidem ediţia Beta 2022, dar și spaţiul fostului Complex Timiș din Palatul Ștefania, cunoscut și sub denumirea „Casa cu maimuţe”, care va adăposti componenta interioară a expoziţiei „Another Breach in the Wall”.

Și pentru că e cu bucurie, după scurtele prezentări despre programul bienalei și al expoziției, vă așteptăm la concert și party alături de Blazzaj și Noemi Szabo – DJ set –

Cu porțile deschise, pentru că despre deschideri și reinterpretări va fi vorba în cele trei săptămâni de însușire a orașului ca un bun comun.