Seri de film UrbanEye

În cadrul Serilor de Film UrbanEye @ Beta, puteți viziona 3 filme care abordează tema sustenabilității și a responsabilității pe care fiecare dintre noi o are față de mediul construit și mediul înconjurător. Proiecțiile vor avea loc la Faber , iar programul este:

5 Octombrie – Do More with Less (2017 | 87 min | Ecuador, Spania)
Atenția ne este îndreptată spre arhitectura ecuadoriană contemporană în contextul unei crize financiare constante care a determinat această disciplină să se reinventeze și să caute inovația în utilizarea resurselor locale atât de subestimate.
Trailer

6 Octombrie – Natura Urbana (2017 | 71 min | Marea Britanie, Germania)
Maidanele din Berlin sunt unice. Apărute în urma devastării din timpul războiului, haosului economic și divizării geo-politice, aceste spații aparent goale s-au transformat în laboratoare pentru botaniști, artiști și oameni obișnuiți care căutau un moment de răgaz.
Trailer

7 Octombrie – Anthropocene: The Human Epoch (2018 | 87 min | Canada)
De la diguri care acoperă 60% din țărmul Chinei, la cele mai mari mașinării construite vreodată din Germania, la minele psihedelice de clorură de potasiu în munții Ural, la festivaluri de muzică heavy-metal în orașul închis Norilsk, la Marea Barieră de Corali din Australia și până la emanațiile de litiu din deșertul Atacama, realizatorii filmului au traversat globul pentru a documenta modul în care omul domină planeta.
Trailer

Filmele sunt subtitrate în limba română. Accesul este gratuit .

UrbanEye Film Festival are loc în fiecare an în luna noiembrie la București și deschide discuția despre oraș și viața urbană.