Repere

Repere

Cele două puncte de la care a început Traseul – Piața Traian și Gara de Nord – au devenit elementele reper din Beta 2022, fiind marcate de câte un proiect mai amplu.

La parterul Palatului Ștefania (Casa cu maimuțe) veți găsi componenta interioară a expoziției Another Breach in the Wall pe care o puteți vizita zilnic de la ora 10.00 la 20.00. Fiecare proiect selectat are povestea detaliată în publicația asociată pe care o puteți găsi în format fizic la bookshop-ul PUNCH din expoziție sau online aici.

Palatul Ștefania – Casa cu maimuțe – Piața Romanilor nr. 1, foto: Bianca Purice – Azap & Purice Dan

La celălalt capăt al traseului se află Gara de Nord unde până pe 23 octombrie, în orice moment din zi sau noapte, vă puteți bucura de LINIA – instalație de fotografie curatoriată de Asociația Viceversa (Laurian Ghinițoiu și Dorin Ștefan Adam). Dacă linia galbenă a traseului este una materială care unește puncte, proiectul care se desfășoară pe peroanele și pasajele subterane ale Gării de Nord documentează o linie imaginară și fragilă.

Documentația fotografică urmărește granița de EST a teritoriului NATO de la Nord la Sud. O primă etapă a acestui demers este documentarea liniei între România și Ucraina, respectiv România – Republica Moldova.

Fotografiile sunt expuse într-un mod în care privitorul este chiar pasagerul care vine sau pleacă. Proiectul vorbește atât despre fermitatea unei frontiere și apartenența la un set de valori, despre trasări și separări ferme, dar în același timp proiectul celebrează umanul și banalul vieții care se întinde oriunde și dincolo de limita unor teritorii trasate politic sau militar. Proiectul este despre mentalul nostru comun.
Într-o linie nu contează doar capetele, nu e din punctul A în punctul B. Linia este deopotrivă parcurs, este conținutul parcursului și definitoriu pentru asta este felul în care s-a tras linia.

Gara de Nord – vernisaj LINIA, foto Bianca Purice – Azap & Purice Dan